Special | Zo komen schimmige miljonairs Europa binnen

Hydrafacial machine

UPDATE! Siebe Sietsma is dit verhaal altijd blijven volgen en inmiddels is er een deel 2 van dit verhaal gemaakt. Wat ooit begon op twee kleine eilandjes in het Caribisch gebied, is nu een lucratieve (wereldwijde) handel geworden voor de rijken der aarde, maar ook voor criminelen en misschien zelfs spionnen. Kijk hier hoe ons maandenlange onderzoek uiteindelijk uitkwam bij de Rijksuniversiteit Groningen:

Met een flinke zak geld een paspoort kopen als niet-Europeaan, waarmee je ook direct EU-burger wordt. Op Malta gebeurt dat. Met een EU-paspoort gaan er voor deze mensen een heleboel deuren open. Bekijk ons onderzoeksverhaal: van het kopen van paspoorten op Malta tot een Rus met een Maltees paspoort die eilanden koopt voor de kust van Finland. En wat heeft een hoogleraar uit Groningen te maken met die Maltese paspoortconstructie?

Dit is een reportage van: Siebe Sietsma en Luuk Mulder
Lees voor meer informatie en reacties van alle betrokkenen ook ons artikel:

#paspoorthandel #malta #EuropeseUnie

source

More articles

vacuum therapy machines

Latest article

rf facial machine